I made this widget at MyFlashFetish.com.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Together-gether

Leave a comment

Filed under Family

^^ Next Destination!

Salam Ramos..:)

Thanks banyak2 to anty arin sbb sudi update gambar famili day 2010 hari tu. harap semua blh lah tgk2 dan view gelagat masing2 ya :). seronok sgt sbb mmg happening, dr segi game, dr segi makanan, tentatif.. padat! tp mghiburkan.. Tahniah geng ramos!

harap semua terhibur. hehe… well, dah 2 tahun berturut2 famili day diadakan di bp. hehe harapnya dana kita mncukupi dan akhir tahun ni kita semua boleh pergi ke satu tempat yg happening ya. Bukan apa, ubah selera plak. hehe…. oleh itu, dr sekarang ahli ramos perlulah membayar dana kita ya.. byr bulanan boleh, byr sekaligus pun boleh… :)..

tentu seronok kalau dapat pergi ke satu kwsn yg dinamakan homestay..hehe atau mana saja.. kat pantai or laut pun ok jer. beshnyaaaaa hirup udara segar. hehe..:)

nyaman

segar

oklah, sy saje membebel malam ni sbb mata takleh nk tdo…dah jam 11lebeh ni, bb dlm perut still menendang2. hehe.. harap semuanya dipermudahkan..amin..

selamat malam geng ramos semua ^^

 

Leave a comment

Filed under Family

^^ Peneman di kala ini..

Antara zikir dan doa yang perlu diamalkan ialah:
1.

“ Ya Tuhan kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat ( anak ) yang baik sempurna (tidak cacat ). Sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar dan menerima rayuan dan doa hamba Mu”
2.

“ Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau ( Allah ), maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang-orang yang zalim.
3.

“ Tuhanku berilah kepadaku ( seorang anak) dari anak-anak yang soleh”

Dan apabila saat hampir bersalin bacalah doa ini:
4.

“ Allah telah mencukupi segala sesuatu bagiku dan sebaik-baik yang ku serah diri kepada Allah”

Untuk memudahkan bersalin digalakkan pula membaca ayat kursi,
Kemudian pula :
5.

“ Bahawasanya Tuhanku, ialah Allah yang telah menjadikan langit dan bumi dan yang diantara keduanya di dalam enam hari kemudian Dia bersemayam atas Arasy. Dia memasukkan malam ke dalam sarang yang mencarinya dengan cepat.
Matahari, bulan dan bintang semuanya ditundukkan dengan perintah-Nya. Ketahui olehmu, Allah yang mempunyai pencipta dan suruhan. Maha Mulia Allah Tuhan semesta alam.

Seterusnya perbanyakkan membaca tasbih ini:
6.

Maha Suci Allah
7.

Aku Pohon ampun kepada Allah

Sentiasa membaca doa ini :
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْمِ8.
أُعِيْذُهُ بِالوَاحِدِ الصَّمَدِ مِنْ شَرِّ كُلِّ ذِى حَسَدٍ
Maksudnya : Aku berlindung akannya dengan pertolongan Tuhan yang Esa yang ditumpu segala kehendak kepadaNya daripada sekalian yang mempunyai dengki
* Sekurang-kurangnya dibaca sebanyak 10 kali setiap kali lepas solat 5 waktu

amin..

Leave a comment

Filed under Family

^^ Gambar Famili Day 2010

Update!!

Thanks to anty arin sebab upload gambar famili day ramos yang banyak di FB Ramos. i like.. 🙂 Tq anty, syg anty! ok, sy ambil ya gmbr tu dan sy upload di sini pula. hehe saje mahu berkongsi pada semua walau semua telah melihatnya di FB Ramos. ^* 🙂 enjoy!

🙂

Leave a comment

Filed under Family

^^ Yeay! Dah Sekolah :)

Slm Geng Ramos,

sehat semuanya? harap semuanya sihat ya. sy pun sihat juak :). cuma, semakin berdebar-debar plak nk mnggu saat tibanya masa utk bb nanee jr n fauzi jr lahir. 🙂 hehe doakan semuanya ok ya 🙂 amin.

Yeay! sekolah dah naik.. hari ni masuk hari ke 3 persekolahan. mcm-mcm tugasan, tanggungjawab yg dapat. aduyaiii..sabar je lar. pengurusan baru, maka cara pentadbiran pun baru. semuanya berbeza dgn yg lepas, tp xpe.. nasib blh consider 🙂 mcm mana perasaan sekolah bermula? suka? mls? tak besh? liat nk bgn pagi? hehe semua tu ada..kan? so, sabau lar ya….

selamat kembali ke alam persekolahan ya ahli ramos sekalian. buat yg terbaik! gambatte ne! Gud luck..

School Best!

School Best!

p/s: actually sy nk upload gmbr2 ms famili day tu. tp, sy xambil gmbr lgsg semasa famili day tu. diharap bg ahli ramos yg ada mngmbil gmbr pd tmpoh hari, blh lah di upload di FB ya. dgn kebenaran, sy ambil dan upload di sini ya. hrp bg kerjasama.

Hidup RAMOS! 🙂

Leave a comment

Filed under Family

^^ Sekolah Sesi 2011 Bermula

Tinggal lagi esok je cuti, pejam celik, celik pejam..kejap je masa berlalu. aduyaiii tak sangka betol cepat betol sebulan lebih tu kan? kalau boleh nak cuti lagi. hehe.. tp xpe, tak lama lagi sy bakal bercuti panjang..2bulan lebih gitu. hehe insyallah, moga-moga segala urusan dipermudahkan dan mendapat keizinan dari-NYA. Amin. :).

Sepanjang cuti ni geng ramos ke mana? bagi saya, cuti ni agak membosankan sbb tak banyak berjalan. masa banyak dihabiskan di rumah dan kurang berjalan. kalau ada pun hanya memnuhi masa dengan mengunjungi rumah kawan-kawan semaktab yang berkahwin. hehe tak sangka betol, geng 30-an ramai yang berkahwin hjg tahun lepas (2010), seperti Bro arip dan isterinya (zila) yang dikenalinya di satu sekolah di Sibu, Sarawak. :)..hehe senanglah bro, ada awek jaga ko sepanjang masa. hehe.. dapat duk satu kuaters lagi. tahniah!.. kemudian, pasangan Zawi n teh. hehe yang ni mmg tak jangka, senyap2 gitu..akhinya Zawi (geng pemulihan) berkahwin dengan Teh(geng inggeris) di Maktab IPRM. nampaknya, Zawi dan Teh dah memecahkan tradisi pasangan 1 Maktab berkahwin. hehe..TAHNIAH juga!.. Dan, tidak dilupakan juga pasangan PeJal dan isterinya (Ain) yg dikenalinya sejak 5 tahun yg lalu sewaktu belajar di universiti. 🙂 Apepun tahniah ye ^^.

Oh ye, berbalik pada cuti sekolah yg lepas..sy sepatutnya pergi melancong ke B*N**** pada November yg lepas.; tp, disebabkan kondisi sy yg tak dijangka ni, maka terpaksalah ditunda ke tahun depan. Walhal, deposit tlh pun dibayar. huhu.. takpelah, insyallah moga urusan dipermudahkan di tahun depan. amin :).

Akhirnya, sy hnya berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur sahaja. hehe..bolehlah kan, dari tak pergi ke mana-mana. Dapat jugalah merasa masuk ke Petrosains, KLCC. hehe best gak, tp kecewa tak dapat naik helikopter lar. 😦 xpelah.. Nak masuk ke Aquaria, dah 2kali..so xpelah..mebbe ada baby nanti, bw baby plak masuk 🙂 ^^.

Jadi, 3.1.2011 ni bermulalah sesi persekolahan yang baru untuk tahun 2011. Selamat tinggal 2010.. Moga 2011 ini saya lebih bersemangat dan semangat berkobar-kobar itu datang dalam diri saya untuk menghadapi cabaran di sekolah yang tidak dijangka perkaranya. hehe..Chaiyok!

Selamat Kembali ke Sekolah ya Geng Ramos! 🙂

Sekolah time!

jum sekolah ^^

Jum Sekolah! Jangan Malas-Malas Ok ^^. Good Luck!

Leave a comment

Filed under Family